Uw servers zijn uw bedrijf, zonder data is er in veel gevallen niet eens een bedrijf.
Dit, soms ondergeschoven, stuk techniek is een van de belangrijkste zaken die uw bedrijf, uw bedrijf maken. 
Continuïteit van uw servers is daarom essentieel. Wij kunnen uw servers goed in de gaten houden met ons monitoring service center.

QuickSolid houdt uw server(s) op de volgende gebieden in de gaten:

Inbraakpogingen:

Wij kijken actief naar pogingen die gedaan worden om uw systeem in te komen, bij het signaleren hiervan brengen wij u op de hoogte en ondernemen we actie.

Beveiliging:

Uw systeem heeft mogelijk al beveiligingsmaatregelen zoals bijvoorbeeld antivirus. Wij kunnen de status van de meeste antivirussoftware controleren en actie ondernemen als uw systeem een melding ontvangen heeft.

Hardware status:

Uw werkplekken bestaan uit diverse hardware waaronder bijvoorbeeld de hardeschijf. Dit is het onderdeel dat bij een defect voor dataverlies kan zorgen en daarom houden wij uw hardeschijf in de gaten en kunnen voordat deze kapot gaat al signalen opvangen.

Systeemdiensten:

Elk besturingssysteem werkt met systeemdiensten, ook wel ‘services’ genoemd. Denk hierbij aan de mogelijkheid om te kunnen o,a, printen, updates te kunnen ontvangen en een netwerkverbinding te kunnen maken. De belangrijkste houden we in de gaten houden we draaiende.

Back-up:

Controle van uw back-ups zodat u altijd zekerheid heeft dat uw bestanden veilig zijn.

Opslag:

Controle van het vollopen van hardeschijven, ruim voor het zo ver is.

Geheugen en processor gebruik:

Uw server kan online zijn, de schijven lang niet vol maar het systeem kan toch traag worden. Wij monitoren continu de belasting van de processor (rekenmachine van uw server) en het beschikbare werkgeheugen. Als de veilige waardes overschreven worden dan kunnen wij u adviseren om een onderdeel te upgraden of bijvoorbeeld om bepaalde zaken anders in te richten.

Antivirus en webfiltering:

Indien u geen antivirus beveiliging heeft op uw server dan krijgt u dat er van ons standaard bij.  En als de server ook door uw medewerkers gebruikt wordt, leveren wij er ook een webfilter bij.